Hozzájárulni a klímaváltozáshoz történő hatékony alkalmazkodás társadalmi feltételeinek megteremtéséhez, előmozdítani az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást, többek közt a megelőzést szolgáló tevékenységek kereteinek biztosításával, tudásmegosztással, szemléletformálási programok megvalósításával.

A Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnáziumban gyűltek össze csütörtök délután a matematika szerelmesei, a másodszor megrendezésre kerülő Egyenletmegoldó párbaj idei fordulóján, melyet a Dunaújvárosi Egyetemmel közösen szerveztek meg.

Csapatmunka, kreativitás és nagyszerű hangulat jellemezte a Dunaújvárosi Egyetem és a Klebelsberg Központ közös rendezésű rendhagyó matematika versenyének döntőjét.

DuePolo - Pál Nóra, a DUE hallgatójának riportsorozatában, a LEN kupa győztes játékosok mesélték el élményeiket.

A felsőoktatásba jelentkezők csütörtöktől érhetik el az ügyintézési funkciókat a felvi.hu honlapon, az E-felvételi rendszerében. Minden felvételiző ellenőrizheti és módosíthatja adatait, pótolhatja az esetleg még hiányzó dokumentumokat, és egy alkalommal az eredeti jelentkezési sorrendjét is megváltoztathatja a felületen - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

2018. április 17-én a Társadalomtudományi Intézet szakmai kirándulást szervezett Budapestre, a Magyar Államkincstárba. A rendezvényen első- és másodéves nemzetközi hallgatók, valamint a GTSZK tagjai vettek részt. A csoportot Ary Tamás, az Országgyűlés Hivatala szakértője kalauzolta. A hallgatók a vendéglátóknak köszönetképpen magyarul elénekelték a Kossuth nótát.