2017. szeptemberben induló képzésekre vonatkozó 2017. évi felsőoktatási pótfelvételi meghirdetésének időpontja 2017. július 28.

Az erre vonatkozó jelentkezési időszak és a hitelesítő dokumentumok feltöltésének határideje augusztus 7.

A ponthatárok meghatározására a pótfelvételi eljárásban részt vevők számára 2017. augusztus 25-én 10 órakor kerül sor.

Jelentkezést a www.felvi.hu honlapon tehetik meg elektronikusan.

A pótfelvételire azok is jelentkezhetnek, akik egyáltalán nem jelentkeztek a rendes felvételi időszakban.
A jelentkezés csak önköltséges formában indított képzésekre adnak ilyen módon helyet.

A 2017-es normál felvételi eljárásban, az országos jelentkezési számok csökkenése ellenére, a Dunaújvárosi Egyetem hozta a tavalyi felvett hallgatói létszámot. 2017. július 26-án kiderült, hogy szeptembertől 428 hallgató kezdheti meg a tanulmányait az Egyetem falai között.

A Dunaújvárosi Egyetemen tett látogatást Lepsényi István Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős Államtitkár (Nemzetgazdasági Minisztérium) 2017. július 14-én. Államtitkár urat elkísérte Huba Bence főosztályvezető úr (Fenntartható Gazdaságfejlesztés Főosztály) és Dúl Gábor kormánytisztviselő úr. A látogatást dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő kezdeményezte és vezette. A látogatás aktualitását az országos „Modern Városok” program adta, amelyben Dunaújváros Megyei Jogú Város (DMJV) is részt vesz.

A 2017.06.23-án tartott Diploma- és záróvizsga igazolást átadó ünnepségről készült felvételek megvásárolhatóak.

A 2017. évi 67. Vasutasnap alkalmából a 38000 főt foglalkoztató MÁV Csoport vezetése, dr. András Istvánt a Dunaújvárosi Egyetem rektorát, a munkaerő utánpótlás érdekében tett kimagasló szakmai munkájának, a hiányszakmák és a vasutas képzések újraindítása érdekében tett eredményes egyeztetések lefolytatásában történő aktív közreműködés elismeréseként  elnök –vezérigazgatói kitüntetésben részesítette. A Magyar Vasúttörténeti Parkban tartott díszünnepségen a kitüntetést Dávid Ilona a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át a Dunaújvárosi Egyetem rektorának.

Legkésőbb július 12-ig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét - közölte az Oktatási Hivatal pénteken az MTI-vel.