Az Dunaújvárosi Egyetem kiemelt projektjeiben való közreműködésért, szervező-fejlesztő tevékenységben való szerepvállalásért, vagy bármilyen tevékenységért, amely a rektor elismerésére hivatott, „Elismerő Oklevél” címmel oklevelet adományozhat. Rektori elismerő oklevélben részesült, Hajnal Tibor a Dunaújvárosi Egyetem Informatikai Intézet oktatója.

Hajnal Tibor már korán eljegyezte magát az elektrotechnikával és informatikával. 1994-ben a DUNAFERR középiskolában Ipari Elektronikai Technikusi bizonyítványt szerzett.
1994-1998 között a Miskolci Egyetem Dunaújvárosi Főiskolai Karán tanult Mérnöktanár szakon, ahol Mérnökinformatikus-mérnöktanár diplomát szerzett.
Egyetemi tanulmányait 1998-ban a Miskolci Egyetemen folytatta, majd átjelentkezéssel a Veszprémi Egyetemen 2001-ben fejezte be, ahol okleveles informatika szakos tanár diplomát szerzett.
Tiba (ahogy a kollégák nevezik) 1998-óta dolgozott a Dunaújvárosi Egyetem, korábban Dunaújvárosi Főiskola Informatikai Intézetében 2001-től főiskolai tanársegédként, 2004-től főiskolai adjunktusként, majd 2009-től mérnöktanárként.
Szinte minden évben nevezett hallgatót a házi TDK konferenciákra. 2001-ben az Országos Tudományos Diákköri Konferencián is volt konzultált hallgatója.
Az iparban szerzett tapasztalatait kollégái és a hallgatók is nagyra értékelték, ennek köszönhetően több mint 200 szakdolgozatot konzultált eddigi pályafutása alatt.
Hajnal Tanár Úrra akkor is számítani lehetett, ha valamilyen elektromos berendezést kellett megtervezni, vagy összeállítani.

Családi vállalkozása, melynek fő profilja a villamos berendezések és hálózatok kivitelezése, időközben egyre növekedett, így a Dunaújvárosi Egyetemen már csak félállást vállalt Tibor, és ebben az évben úgy döntött - villamos nyelven szólva -, hogy összes energiáját az egyetemen kívül kondenzálja. Munkájához, vállalkozásához a Dunaújvárosi Egyetem kollektívája további sok sikert kíván, valamint azt, hogy a nyugat-európai gyakorlatot követve, amint újra ideje engedi, térjen majd vissza hozzánk tanítani.