A Magyar Vöröskereszt szervezésében véradást tartottak a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikumban.

 

(Sorakoztak a bánkis diákok a véradásra. Fotó: Szerdahelyi Éva – DUE)

 

Megkezdődött az őszi iskolai véradás szezonja Dunaújvárosban, amit első alkalommal a DUE Bánki Donát Technikumban rendeztek meg. A Magyar Vöröskereszt szervezésében rendezett véradásra a dunaújvárosi lakosokon kívül most elsősorban a Bánkis tanulókat, valamint oktatókat várták. Az önkénteskedésért a bátor diákok erre a napra igazolást kaptak, hogy a véradás fáradalmait kipihenhessék. Ezen kívül teával és csokival kedveskedtek a nővérek, de a véradás végeztével ételutalvánnyal is megajándékozták a résztvevőket.

 

(Együtt minden könnyebb! Fotó: Szerdahelyi Éva – DUE)

 

„Számomra azért fontos a véradás, mert a családomban is történt egy olyan egészségügyi betegség, ahova a vérutánpótlás létszükséglet volt. Emiatt megfogadtam, hogy rendszeres véradó leszek én is, és tulajdonképpen ez volt az első véradásom.” – mesélte el nekünk egy első éves Bánkis tanuló.

A Magyar Vöröskereszt az ősszel folytatja az iskolai véradások szervezését. Legközelebb a Rudas, a Széchenyi, végül a Dunaferr iskolákban találkozhatsz velük, a helyszínekről további információt itt találsz: https://voroskereszt.hu/hogyan-segithetsz/veradas/veradasi-helyszinkereso/

 

(A bátor diákok a nap hátralévő részében pihenhettek az önzetlen segítségnyújtásért cserébe. Fotó: Szerdahelyi Éva – DUE)