Duális képzést hirdet a Dunaújvárosi Egyetem és a Schneider Electric, melynek keretében a hallgatók a cég most épülő dunavecsei okosgyárában testközelből tapasztalhatják meg a jövő technológiáit. Az együttműködésnek köszönhetően az egyetemisták szakmai gyakorlatuk alatt az energiamenedzsment és a fenntarthatóság legújabb megoldásait használhatják mérnökként, vagy felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberként, emellett pedig betekintést nyerhetnek egy multinacionális vállalat mindennapjaiba.

 

 

2023 szeptemberétől a Dunaújvárosi Egyetem új, duális képzésére is jelentkezhetnek azok a tehetséges alapképzést végző hallgatók, akik a Schneider Electric dunavecsei okosgyárában, a Duna Smart Power Systemsben töltenék szakmai gyakorlatukat. Az egyetem és a vállalat közös célja, hogy a kiválasztott diákok szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen és munkakörben tudják elméleti tudásukat gyakorlati alapokra helyezni. Ezzel fejlesztenék a fiatalok munkavállalói kompetenciáit, anyag- és eszköz-technológiai ismereteit, innovációs készségét, javítanák együttműködési és problémamegoldó képességeiket, valamint értékelő és önértékelő magatartásukat is. Az átadott tapasztalatok mellett a Schneider Electric hallgatói-díjazással is jutalmazza a résztvevőket.

 

A képzésben részt vehetnek gépészmérnök, gépész mechatronikus, gépész karbantartó, gazdálkodás menedzsment, gazdaságinformatikus, valamint műszaki menedzser hallgatók egyaránt. A megállapodás értelmében a képzés megkezdésének évében január 1-től június 15-ig egy előzetes jelentkezést hirdetnek mindazok számára, akik részt kívánnak venni a gyakorlatorientált oktatásban.

 

„A Dunaújvárosi Egyetem képzése egyedülálló lehetőséget nyújt a hallgatóknak arra, hogy részt vegyenek egy vállalat innovatív projektjeiben és megismerjék a munkavégzés kihívásait. A Schneider Electric most épülő dunavecsei okosgyárának jelentősége kiemelkedő lesz a régióban és kulcsszereplő a gyártás területén, így az itt szerzett gyakorlati ismeretek olyan piaci előnyt adnak a fiatalok kezébe, mely meghatározhatja későbbi karrierjüket, sőt, tanulmányaik befejezésekor elképzelhető, hogy már egy munkaszerződéssel a zsebükben veszik át diplomájukat” – mondta Dr. Balázs László, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási rektorhelyettese.

 

„A Schneider Electric régóta küldetésének tekinti a tehetséges fiatalok támogatását. Hiszünk abban, hogy az új generáció lehetőségeinek megteremtése nem csupán a társadalmi felelősségvállalásunkat, hanem üzleti érdekeinket is szolgálja. Egy vállalat hosszú távú sikerének kulcsa, hogy mentorálja és támogatja a jövő szakembereit, így szeretnénk minél több lehetőséget adni a Dunaújvárosi Egyetem hallgatóinak a szakmai fejlődésre” – mondta el Ivanov Katalin, a Schneider Electric országos HR vezetője.

 

A Schneider Electricről 

A Schneider célja képessé tenni mindenkit arra, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a rendelkezésünkre álló energiából. Hidat képezni a fejlődés és a fenntarthatóság között, mindenki számára. Ezt úgy hívjuk: Life Is On. 

Küldetésünk, hogy digitális partnerként segítsünk a fenntarthatóság és az energiahatékonyság elérésében. A vállalat élen jár a digitális átalakulásban, világszínvonalú folyamatokat és energiagazdálkodási technológiákat integrál, vezető megoldásokban egyesíti az egész életciklust átölelő, a végponttól a felhőig összekötő vezérlőket, szoftvereket és szolgáltatásokat, integrált irányítást kínálva az otthonok, épületek, adatközpontok, az infrastruktúra és a különböző iparágak számára. 

 

A Schneider Electric Magyarországon 

A Schneider Electric 1991 óta van jelen Magyarországon. A hazánkban mintegy 2000 főt foglalkoztató társaságnak jelenleg négy gyára (két zalaegerszegi, egy gyöngyösi és egy kunszentmiklósi üzem) és egy régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központja (CEElog Szigetszentmiklós) van Magyarországon. Emellett Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központ (Front Office), valamint Energia- és Fenntarthatósági Szolgáltatóközpontjának (SB, Sustainability Business) európai központja. A társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központjának (GSC, Global Supply Chain) szintén a magyar főváros ad otthont.  A Schneider Electric 2022 szeptemberében jelentette be, hogy 16 milliárd forint értékű beruházással új gyártó üzemet épít Dunavecsén, ahol várhatóan 2024-ben indulhat meg a termelés. A legnagyobb hazai vállalkozásokat rangsoroló Figyelő TOP200 kiadvány Az év innovatív vállalataként a Schneider Electric-et nevezte meg 2022-ben.

 

https://www.se.com/hu/hu/