Ügyességi pálya, mini robot, vízsugaras lövés várta az óvodásokat és kisiskolásokat a Pindúr Pandúrok elnevezési közlekedésbiztonsági versenyen 2023. április 24-én.

 

A játékos versenyt kifejezetten az apróságoknak, célzottan az óvodás, valamint az általános iskola első és második osztályos fiataljai számára rendezték meg negyedik alkalommal. A „Pindúr Pandúr Ki Mit Tud” egy országos verseny, ennek mintájára került lebonyolításra a dunaújvárosi gyerekek számára a program, melynek ismét a Dunaújvárosi Egyetem adott otthont.

 

(A bemelegítést egy robot tartotta az óvodásoknak. Fotó: Szerdahelyi Éva - DUE)

 

10 óvoda és 4 általános iskola növendékei vettek részt az eseményen. Az óvodások közül versenyzőink voltak a Dunaújvárosi Óvoda Margaréta, Eszterlánc, Római Városrészi, Csillagvirág, Bóbita, Aranyalma, Duna-parti, Aprók Háza Napsugár és Kincskereső Tagóvodák csemetéi. Az iskolások közül pedig a Dózsa György Általános Iskola, a Szabó Magda Református Tagintézmény, a Móricz Zsigmond Általános Iskola növendékeit köszönthettük, de Iváncsáról is érkeztek hozzánk versenytársak.

A csoportok különböző állomásokon ügyeskedtek és szereztek hasznos tudást a közlekedésről, mellette megtanulták a KRESZ szabályokat, közlekedési táblákat színeztek, valamint gokarttal közlekedhettek az e célra kijelölt pályán. Az állomásokon a rendőrség munkatársai várták a gyerekeket, ahol a feladat ismertetése mellett kellő ismeretet is adtak a biztonságos közlekedésről. A programon a dunaújvárosi tűzoltóság is képviseltette magát, ahol a tűzoltást gyakorolhatták a gyerekek - vízsugárral kellett eltalálniuk a tüzet jelképező tárgyakat. A verseny végén a legügyesebb csapatok ajándékcsomagot kaptak.

 

(Az egyik állomáson gokarttal kellett közlekedni az erre kijelölt pályán. Fotó: Szerdahelyi Éva - DUE)