A 2024-es felvételi eljárás során változnak a követelmények, az egyetemek rendelkeznek az adható 100 többletpontról.

 

 

„Paks, Dunaújváros középiskoláiban végzett diák az érettségi bizonyítványa alapján 50, a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikumában végzett diák egyenesen 100 pontot kaphat jövőre az egyetemi felvételin, ha a Dunaújvárosi Egyetemre jelentkezik – áll az egyetem 2024-es felvételi pontszámítási listájában.

 

Középiskolai tanulmányok, de nem úgy, ahogy eddig

A középiskolai tanulmányok eddig is számítottak a felvételiben, de 2024-től ennek extra jelentősége is lehet. A Dunaújvárosi Egyetemen – ahogy már említettük – külön sorban tüntetik fel, hogy Paks és Dunaújváros középiskoláiban végzett diákok plusz 50 pontot kaphatnak (ami a maximum megszerezhető 100 pontból elég jelentős pontszám). Ezen felül az egyetemen a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikumában végzett diákok érettségi bizonyítvány alapján egyenesen 100 pontot is kaphatnak.

 

Alapfokú nyelvvizsga, nyelvtudás

2023-ig a középfokú, komplex nyelvvizsgáknál alacsonyabb szintű nyelvtudásért nem járt többletpont, a felvételi szabályok módosításával néhány egyetem viszont úgy döntött, hogy már az alapfokú (B1/A2) bizonyítványt is díjazza majd pluszpontokkal. A Dunaújvárosi Egyetemen például 20 pontot fognak kapni az ilyen nyelvvizsgával rendelkező diákok.” – tájékoztatott az eduline.hu

 

2023. április 6. napján kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően a Tolna Megyei Szakképzési Centrum égisze alatt érettségizett diákoknak is 100 többletpont jár. Mindazonáltal a Dunaújvárosi Egyetemmel stratégiai együttműködési megállapodással rendelkező további középiskolákból érkező jelentkezők szintén 100 többletponttal gazdagodhatnak a jelentkezés során.