Dunaújvárosi Egyetem és a Tolna Megyei Szakképzési Centrum szerződést kötött, melynek aláírására 2023. április 6-án került sor.

 

A két intézmény már egy korábbi validációs folyamat során is összehangolta a képzési tartalmaikat a technikum és az egyetemi szakok közötti átjárhatóság érdekében, illetve a magasabb szakmai tartalom szakképzésben történő oktatási lehetőségeit is kialakították. A jelenleg megkötött együttműködési megállapodás meghatározta azokat a tudáselemeket, amelyek az okleveles technikus képzés engedélyeztetését alapozzák meg. Ezeket a tudástartalmakat a későbbiekben a Dunaújvárosi Egyetem meghatározott kredit értékekkel fogja befogadni.

 

(Dr. habil Balázs László, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási rektorhelyettese és Csapó Gábor, a Tolna Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója írta alá az együttműködést. Forrás: Szerdahelyi Éva - DUE)

 

Az eseményen a Tolna Megyei Szakképzési Centrum képviseletében Csapó Gábor főigazgató úr, Juhász Gábor az Ady Endre Technikum és Kollégium igazgatója és Balogh Attila a Bezerédj István Technikum igazgatója volt jelen, míg a Dunaújvárosi Egyetem részéről pedig Dr. habil Balázs László oktatási rektorhelyettes és Lászlóné Kenyeres Krisztina felsőoktatási igazgató asszony vett részt.

 

(Forrás: Szerdahelyi Éva - DUE) 

 

Mint ismert, a felsőoktatási intézmények saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy melyek azok az Intézményi feltételek, amelyekre plusz pontot adnak a következő, 2024-es felvételi eljárás során. A Dunaújvárosi Egyetem a stratégiai együttműködési megállapodással rendelkező középiskolákból érkező jelentkezőknek 100 többletpontot ad.  Az együttműködési megállapodás a Tolna Megyei Szakképzési Centrum összes intézményére vonatkozik.