Azokra a személyekre, akik felsőoktatási felvételi miatt szeretnének újra érettségizni, - hogy a kevésbé jó eredményeiket feljavítsák - egészen más szabályok vonatkoznak, mint egy középiskolás diákra.

 

Mindannyian tudjuk, hogy az általános felvételi eljárásnak a határideje február 15. Eddig kell beadniuk a jelentkezésüket azoknak, akik 2023 szeptemberében induló képzések valamelyikén már részt akarnak venni.

Ugyan a 2023-as felvételi időszakban Egyetemünk eltörölte a minimumponthatárt, illetve nem kötelező az emelt szintű érettségi sem, viszont - amennyiben szükséges - megéri a rosszul sikerült érettségi eredményeket javítani, hiszen a pontszámítás és pontgyűjtés még így is releváns. A hiánypótlás időszakáig egészen könnyedén újra tudtok vizsgázni, ehhez mutatjuk a további információt:

 

Hol jelentkezhetek?

Ha nem álltok jogviszonyban egyetlen oktatási intézménnyel sem, az ügyfélkapun keresztül az érettségi elektronikus jelentkezési lap kitöltésével, vagy az illetékes fővárosi vagy megyei kormányhivatalban adhatjátok le a jelentkezéseteket az érettségi vizsgákra az Oktatási Hivatal oldaláról letölthető jelentkezési lap kitöltésével. Ezt személyesen kell magatokkal vinnetek az illetékes hivatalba, vagy postai úton és e-papír szolgáltatással is eljuttathatjátok a hivatalba.

 

Miért, és mennyit kell fizetni?

Ha egyetlen intézménnyel sem álltok jogviszonyban, középszinten a minimálbér 15 százalékát, vagyis vizsgatárgyanként 35 ezer forintot kell fizetnetek, emelt szintű vizsga esetében pedig a minimálbér 25 százalékát, vagyis 58 ezer forintot.

Ezt a kormányhivatalokban beszerezhető utalványon vagy banki átutalással tudjátok megtenni, amihez a szükséges adatokat az Oktatási Hivatal oldalán találjátok meg, a befizetésről szóló igazolást pedig kötelesek vagytok bemutatni a fogadó intézményben ahhoz, hogy biztosan részt vehessetek majd a vizsgákon.” – írja az eduline.hu

 

  

 

További információt Egyetemünk meghirdetett képzéseiről az alábbi linken tudtok elérni: https://www.uniduna.hu/felveteli-2023

 

Érdeklődj akár személyesen telefonon vagy e-mailben:

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

       +36 (30) 012-0811

       +36 (30) 012-1682