2022. október 26-án kedden megtelt a dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal „C” szárnya olyan előadókkal és érdeklődőkkel, akiknek szívügyük a klíma- és környezetvédelem.

 

KEHOP-1.2.1-18-2019-00254 „Élhető éghajlatért – helyi klímastratégia és szemléletformálás Dunaújvárosban” című projekt keretében Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Dunaújváros Felsőoktatásáért Alapítvány klímavédelmi konferenciára hívta meg Dunaújváros és környéke lakosságát. Az egész délelőttös program alatt a látogatók 5 érdekes előadást hallgathattak meg.

Mindezek előtt Szabó Zsolt Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Elkötelezett zöld politikusként elmondta, hogy a földet az unokáinktól kaptuk kölcsön és kötelességünk vigyázni rá.

 

 

A megnyitó beszéd után Papp Luca Sára okleveles környezetmérnök, táj- és környezetkutató geográfus vehette át a szót. Előadásában Dunaújváros klímastratégiáját mutatta be, melyekben az újdonságokat és az erősségeket emelte ki.

 

 

Baranyák Zoltán energetikai mérnök „Élet a Klímastratégia megvalósulása utána – Az új jövőkép” címmel tartott prezentációt.

 

 

Egy kisebb szünet után Dr. Bajor Péter főiskolai docens folytatta az előadássorozatot. Előadásában a klímavédelemmel kapcsolatos kutatás-fejlesztési tevékenységeket, annak eredményeit és hasznosítási lehetőségeit mutatta be, főleg az oktatásra orientálva.

 

 

A napot Petrovickijné dr. Angerer Ildikó környezetvédelmi vezető főtanácsos zárta egy dupla előadással, melyben Dunaújváros környezeti állapotát és a klímavédelmi összefüggéseit mutatta be, illetve felvetette a nézőkben a kérdést, hogy vajon mi mit tehetünk Dunaújvárosért és a klímavédelemért.

 

 

Az előadás sorozat a KEHOP-1.2.1-18-2019-00254 „Élhető éghajlatért – helyi klímastratégia és szemléletformálás Dunaújvárosban” című projekt keretein belül valósulhatott meg.

Előadóinknak és résztvevőinknek köszönjük a megjelenést!