A verseny célja az asztalitenisz sportág népszerűsítése az egyetemi korosztály körében. Játék- és versenyzési lehetőség biztosítása az asztalitenisz sportágban jártasságot szerzett hallgatók részére. Kapcsolatépítés a résztvevő felsőoktatási intézmények között, a felsőoktatási hallgatók közötti sportbarátságok kialakítása, elmélyítése.

 

  1. A verseny időpontja és helye

Időpont: 2022. november 19. (szombat) 10.00 óra, (teremnyitás 9.00.)

Helyszín: High Life Sport, 1037 Budapest, Nagymihály u.1. (III. Kerületi TVE pálya szomszédságában)

Megközelítés: 1-es villamos Óbudai Rendelőintézet megállójától 9 perc (808 méter) séta. Bogdáni úti buszmegállóktól (9, 34, 106, 109, 111, 118, 134) 11 perc (903 méter) séta. Szentendrei hév (H5) Filatorigát megállójától 15 perc (1176 méter) séta.

  1. A verseny rendezője: Budapesti Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség (BEFS)
  2. Versenybíróság:

Szervező: Sári László, telefon: 06-70/253-3694, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  1. A verseny résztvevői:

Indulhat valamennyi magyarországi egyetem, főiskola hallgatója (nappali, levelező, esti távoktatásban illetve PHD képzésben résztvevők, továbbá az 1 évnél nem régebben végzettek), aki igazolja egyetemi hallgatói státuszát, és akit határidőig beneveznek. Sportorvosi igazolás, versenyengedély nem szükséges. Az amatőr versenyen csak olyan hallgatók indulhatnak, akik nem rendelkeznek MOATSZ által kiadott versenyengedéllyel.

  1. Versenyszámok, tervezett kezdési időpontok:

10.00   Női, férfi amatőr egyéni

10.00   Női, férfi igazolt egyéni

13.00   Páros nyílt (Amatőrök, igazoltak vegyesen is alkothatnak egy párt. Egy párt kettő nő, kettő férfi vagy egy nő és egy férfi is alkothat.)

A versenyt egy adott kategóriában minimum 4 fő vagy 4 pár nevezése esetén indítjuk el.

 

  1. A verseny lebonyolítása: A versenyszámok lebonyolítása az indulók létszámától függ (egyenes kiesés, illetve körmérkőzések, majd egyenes kiesés). Egy mérkőzés a nevezők létszámától függően 2 vagy 3 nyert (11 pontig tartó) játszmáig tart
  2. Nevezés: A nevezések beérkezésének határideje: 2022. november 17. (csütörtök) 24.00

A nevezéseket elektronikus úton (e-mail) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell megküldeni a megadott formanyomtatványon. A nevezési lapot IDE kattintva lehet letölteni. 

  1. Nevezési díj: nincs
  2. Sorsolás, regisztráció: Sorsolás: helyszíni regisztrációt követően

Regisztráció: 9.00-tól, de legkésőbb a versenyszám megkezdése előtt 30 perccel a hallgató státuszt igazoló okmánnyal.

  1. Díjazás: A győztesek érem, oklevél és kupa, a dobogós helyezettek érem és oklevél díjazásban részesülnek!
  2. Költségek: A rendezés költségeit a BEFS viseli, a versenyzők költségei (utazás, étkezés, stb.) a nevezőt terhelik.
  3. Egyebek: Minden nevező játékos saját felelősségére indul. A versenyzők saját felszerelésüket használják (ütőt mindenki hozzon magával!), fehér mez, illetve fehér felsőruházat viselése nem engedélyezett. Tornacipő használata kötelező!

Az öltözőkben hagyott értéktárgyakért nem vállalunk felelősséget.

Valamennyi, itt nem szabályozott kérdésben a MOATSZ általános verseny- és játék-szabályai és rendelkezései az irányadók. A versenykiírást a BEFS szükség esetén módosíthatja.

A teremben büfé üzemel, továbbá különféle asztalitenisz felszerelések megvásárlására lesz lehetőség.

 

További információk, a Budapesti Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség honlapján (www.befs.hu).

Sok sikert és eredményes versenyzést kívánunk!