A Dunaújvárosi Egyetem Kis- és Középvállalkozások (KKV) Kooperációs tér elnevezéssel megbeszélést kezdeményezett, mellyel a helyi, szakmai alapon szerveződő platformok kialakítását tervezi.

Az indítandó program célja: tematikusan, szakmailag kapcsolódó vállalkozások és az egyetem hozzájuk kapcsolódó tudományos, elméleti szakembereinek összekapcsolása egy szakmai közösségi térben. E közösségi térben az ipari park és az egyetemi inkubációs ház

„lakói” számára, illetve a többi, a témában érintett cég számára tematikus szakmai napokat kíván szervezni, melynek fókuszában a közös pontok, beszállítói láncok kialakítása, közös érdekképviselet áll. A szervezésben a Dunaújvárosi Egyetem mellett részt vesz majd a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, Dunaújváros Megyei Jogú Város, a HÍD Egyesület, az Innopark Nonprofit Kft., az Ecotech Nonprofit Zrt., és a Dunaújvárosi Szakképző Centrum. Az első alakuló ülésen, mely 2016. május 9-én volt, a résztvevők kinyilvánították igényüket a felvetett témában, közös gondolkodás jegyében vitatták meg a kezdeményezés indítását, a résztvevők számára közös érdekeket és célkitűzéseket.