Rendhagyó online komplex természettudományi és matematikai versenyt rendezett a Dunaújvárosi Egyetem nyolcadikos általános iskolai diákoknak és középiskolásoknak.

Az általános iskolás diákok számára rendezett online versenyen 12 iskolából 14 csapat vett részt. A középiskolások számára meghirdetett megmérettetésen 11 középiskolából 12 csapat mérte össze tudását.

A versenyen fizika, kémia és matematika tárgyakból szerepeltek a kérdéssorok. Az általános iskolások körében első helyen végzett a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola Atomcsajok nevű csapata. A második helyet a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola Pizzanómium csapata szerezte meg. Harmadik helyen a Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola Winners csapata végzett.

A középiskolások csatájában az Energetikai Szakgimnázium és Kollégium ESZIMAX nevű csapata győzedelmeskedett. Második lett a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium Munkácsy csapata. Harmadik helyen végzett a Paksi Vak Bottyán Gimnázium vbGuruk nevű kollektívája.

A verseny az EFOP-3.4.4-16-2017-00022 „Az MTMI szakok népszerűsítése a Dunaújvárosi Egyetemen és vonzáskörzetében” projekt keretében valósult meg. Az 1-3. helyezettek értékes nyereménye mellett, minden résztvevő csapat tagja ajándékban részesült.