Csapatmunka, kreativitás és nagyszerű hangulat jellemezte a Dunaújvárosi Egyetem és a Klebelsberg Központ közös rendezésű rendhagyó matematika versenyének döntőjét.

A „MaTech verseny” döntőjébe az a 12 csapat jutott be a több mint 400 jelentkezőből, akik sikerrel vették a megmérettetés első és második fordulóját. Az első és második forduló online zajlott a Dunaújvárosi Egyetem által kifejlesztett speciális weboldalon keresztül. A döntőben viszont farkasszemet néztek egymással a legjobbak. Az állandóan változó digitális technológia ismeretére és a hagyományos matematikatudásra alapozó verseny lényeges eleme volt, hogy a feladatok megoldásához a versenyzők internetet és okoseszközöket is használhattak. A döntős csapatok három feladatban bizonyíthatták rátermettségüket. Az elsőben látványos infografikák segítségévél, humoros formában mutatták be iskolájukat a diákok. A második feladat az volt, hogy 60 perc alatt a lehető legtöbb részfeladatot oldják meg a rendelkezésükre álló digitális eszközökön, a harmadik körben pedig a csapatoknak azt kellett prezentálniuk, hogyan képzelik el a jövő matematikaoktatását.

 

Dr. Rajcsányi Molnár Mónika a Dunaújvárosi Egyetem oktatási és általános rektorhelyettese elmondta, a verseny alkalmazkodik a XXI. század kihívásaihoz, hiszen teret kap benne a magas szakmai tudás, a kreatív gondolkodás, a csapatmunka és a modern eszközök használata.

A versenyt végül a Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnázium PiTagoRasz nevű csapata nyerte. Második helyen a x^3yz csapat végzett, szintén a Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnáziumból. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma Arany Horda nevű csapata állhatott.

A „MaTech verseny” célja a hagyományteremtés is, ezért a szervezők elképzelése szerint jövőre is megrendezik a rendhagyó megmérettetést.

A versenyben résztvevő csapatoknak gratulálunk!