Kreatív, digitális eszközök használatára épülő matematika versenyt szervez a Klebelsberg Központ a Dunaújvárosi Egyetem közreműködésével. A „MaTech” elnevezésű verseny célja, hogy a digitális készséget, a kreativitást és a kooperációt fejlesztő feladatok segítségével közelebb hozza a matematikát a diákokhoz.

Az élményalapú tanulás a tehetséggondozás egyik legoptimálisabb formája, hiszünk abban, hogy egy megmérettetés lehet érdekes és inspiráló is a résztvevők számára. Reményeink szerint a most induló verseny a kihívás mellett olyan élményekkel teszi gazdagabbá a résztvevőket, amelyek jelentős lökést adnak számukra további tanulmányaik során. A feladatok elkészítésébe bevontunk az ország minden részéből középiskolai tanárokat is olyan intézményekből, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a tehetségazonosításra, a matematikai-logikai kompetencia fejlesztésére. A verseny három fordulóból áll, a döntőben értékes informatikai eszközöket nyerhetnek a legjobb csapatok tagjai. Jelentkezni és további információkat szerezni a  wwww.matechverseny.hu honlapon, illetve a verseny  Facebook oldalán lehet.

A Klebelsberg Központ számára a diákok érdekei a legfontosabbak, a tankerületi központokkal együtt mindent megtesz azért, hogy megfelelő szakmai és infrastrukturális környezetben tudjanak tanulni. A fenntartó és az intézmények egymást segítve tudják megteremteni a XXI. századi oktatási rendszert, a Klebelsberg Központ éppen ezért a tankerületi központokkal és az intézményekkel közösen kívánja a jövőben is a feladatait ellátni. Ennek szellemében szervezi meg ezt a versenyt is.