A februárban induló felsőoktatási képzésekre 2017. november 15-ig lehet jelentkezni. Az eljárás szabályait tartalmazó Tájékoztató és a felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzések már olvashatók a Felvin.

Elindult a 2018-as keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás. A felvételi eljárással kapcsolatos hivatalos információkat és tudnivalókat, valamint a meghirdetéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató a Felvin jelenik meg.

A keresztféléves eljárásban meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek legalább érettségi bizonyítvánnyal, az állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok felvételizhetnek, akik rendelkeznek a szükséges felsőfokú végzettséggel, vagy 2018 januárjában szerzik meg azt.

A felvételizők az E-felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket. Az E-felvételi – a Felvin történő regisztráció után – a 2017. november 15-i jelentkezési határidőig folyamatosan a felvételizők rendelkezésére áll.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2017. november 15-én éjfélig kell rögzíteni. A jelentkezés hitelesítésének határideje 2017. november 20. A hitelesítés legegyszerűbb módja az Ügyfélkapuval történő hitelesítés.

A jelentkezők legfeljebb 6 helyet jelölhetnek meg, ebből hármat díjmentesen. Ezen felül további 3 hely jelölhető meg, amelyekért egyenként 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetniük a jelentkezéskor. (Ugyanazon intézmény, ugyanazon szakának állami ösztöndíjas és önköltséges meghirdetése, ha megegyezik a képzési szint, a munkarend, a képzés nyelve és helye is, csak a finanszírozási forma tér el, bár külön sorban kell szerepeltetni, egy jelentkezési helynek számít a felsőoktatási felvételi jelentkezés során.) Az ezzel kapcsolatos tudnivalók részletesen az online Tájékoztatóban olvashatók.

A ponthatárokat várhatóan 2018. január 24-én hirdetik ki.

A Dunaújvárosi Egyetem 2018. februárra meghirdetett képzései ITT ELÉRHETŐEK.

(forrás: eduline.hu)