Elektromobilitáshoz kapcsolódó témájú előadásokat tartottak a Dunaújvárosi Egyetemen 2017. szeptember 20-án. Az e-mobilitás napi rendezvényen több száz hallgató ismerkedhetett meg egyebek mellett a megújuló energiaforrásokkal és a fenntarthatósági fejlődés alapjaival.

Teljesen megtelt a Dunaújvárosi Egyetem előadóterme az e-mobilitás napjához kapcsolódó rendezvényen. Az érdeklődők öt előadást hallgathattak meg a témához kapcsolódóan. Elsőként dr. habil Palotás Béla a Dunaújvárosi Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese és Petrovickijné dr. Angerer Ildikó Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzat Városfejlesztési Igazgatóságának környezetvédelmi vezető-főtanácsosa köszöntötte a szépszámú közönséget.

Ezt követően öt előadás hangzott el a Dunaújvárosi Egyetem oktatóitól. Dr. Kiss Endre főiskolai tanára a mobilitás és környezetvédelemről beszélt. Dr. Szabó Attila főiskolai docens „Árammal négy keréken” címmel tartott előadást. Dr. Kővári Attila egyetemi docens témája az informatika a jövő járműveiben volt. Őt követően, dr. Nagy András főiskolai docens a naperőművek jövőjéről beszélt, majd végezetül dr. Szabó István főiskolai docens tartott előadást „Fenntarthatóságról, mint új tudományról közérthetően” címmel.