A Nemzetközi Kapcsolatok Iroda, orientációs napot szervezett a Dunaújvárosi Egyetemre érkező külföldi hallgatók számára 2017. szeptember 11-én, hétfőn. A program célja az volt, hogy a különböző országból érkezett diákok, jobban megismerjék az egyetem szervezeti kultúráját és Dunaújvárost.

A délelőtti program során a megjelent közel ötven hallgatónak bemutatták a kollégium, a tanulmányi hivatal, a könyvtár, illetve a Hallgatói Önkormányzat működését. A messziről jött gólyák kötetlen beszélgetés keretében tehették fel kérdéseiket az egyetemmel és tanulmányaikkal kapcsolatban.

 Délután játékos vetélkedő várta a nemzetközi csoportokba szervezett hallgatókat.  A játék alatt nem csak egymást ismerhették meg jobban a diákok, hanem Dunaújvárost is, mely mostantól tanulmányaik helyszínéül szolgál. A feladatok során a belvárosban elhelyezett állomásokat kellett megtalálniuk a résztvevőknek. A kijelölt helyszínek mindegyikén egy-egy interaktív ügyességi, vagy logikai feladat várt a csoportokra.

 

A Dunaújvárosi Egyetemre az idei tanévben húsz országból közel nyolcvan új külföldi hallgató érkezik. Így összesen, közel kétszáz nemzetközi diák tanul egyidejűleg a felsőoktatási intézményben.