Az Dunaújvárosi Egyetem kiemelt projektjeiben való közreműködésért, szervező-fejlesztő tevékenységben való szerepvállalásért, vagy bármilyen tevékenységért, amely a rektor elismerésére hivatott, „Elismerő Oklevél” címmel oklevelet adományozhat. Rektori elismerő oklevélben részesült, Kiss Mária a MÁV Zrt. HR Projektek Vezetője. 

 Az elismerést dr. habil András István rektor adta át 2017. szeptember 8-án, pénteken a Dunaújvárosi Egyetem tanévnyitó ünnepségén. Mint a díjazott méltatásából kiderült, a Dunaújvárosi Egyetem és a MÁV Csoport 2015-ben kötött stratégiai együttműködési megállapodást annak érdekében, hogy mind a képzési, mind a kutatás-fejlesztési területen tovább erősödjenek az együttműködések, közös projektek.

A stratégiai megállapodást két szakmai szerződéssel egészítették ki, amelyekben rögzítették a duális képzés és a kooperatív duális képzés keretrendszereit. Mind a szerződések elkészítésében, mind az együttműködés kialakításában kiemelkedő szerepet töltött be Kiss Mária a MÁV Zrt. részéről.

  

A közös munka meghozta gyümölcsét, és 2016. szeptemberében a MÁV csoport részéről 7 fő duális hallgató kezdte meg tanulmányait a Dunaújvárosi Egyetemen. A hallgatók gépészmérnöki, műszaki menedzser és mérnök informatikus szakosak és a MÁV Zrt., MÁV-START Zrt.,  illetve a MÁV Szolgáltató Központ Zrt-nél  töltik gyakorlati idejüket. Az idei tanévtől újabb hallgatók csatlakoztak a közös duális képzéshez.

Kiss Mária a MÁV csoport részéről meghatározó munkát végzett a duális képzés kialakításában és működtetésében, szakmai tudására a mai napig számítani lehet.

A Dunaújvárosi Egyetem köszöni Máriának az egyetem és a MÁV Csoport együttműködésében, valamint a közös duális képzés kialakításában és működtetésében vállalt kiemelkedő szerepét és magas színvonalú munkáját!