A Dunaújvárosi Egyetemen tett látogatást Lepsényi István Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős Államtitkár (Nemzetgazdasági Minisztérium) 2017. július 14-én. Államtitkár urat elkísérte Huba Bence főosztályvezető úr (Fenntartható Gazdaságfejlesztés Főosztály) és Dúl Gábor kormánytisztviselő úr. A látogatást dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő kezdeményezte és vezette. A látogatás aktualitását az országos „Modern Városok” program adta, amelyben Dunaújváros Megyei Jogú Város (DMJV) is részt vesz.

Magyarország Kormánya 2016. május 31. napján együttműködési megállapodást kötött DMJV Önkormányzatával a város további fejlődése és megújulása érdekében. Az 1394/2016.(VII.21.) Korm. határozat rendelkezik az együttműködési megállapodás végrehajtásával összefüggő feladatokról (1. sz. melléklet), melynek 3. a) és b) pontjai alapján a kormányzatban felsorolt "elektromobilitással összefüggő" feladatok kapcsán megbízta a DV N Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. (100%-os önkormányzati tulajdonában álló városfejlesztési társaság) és a Dunaújvárosi Egyetem együttműködésére a 1394/2016 (VII.21.) Korm. határozat 3. a) és 3. b) pontjainak végrehajtásában - az elektromobilitás megvalósítására és ezzel összefüggésben a helyi kutatási és képzési kapacitások fejlesztésének vizsgálatára, valamint az e-mobilitásra épülő, új, modern buszpályaudvar megvalósítását és ezzel összefüggő közlekedési csomópont kialakítására irányuló városfejlesztési projektet.

Az Elektromobilitás programban, a kormányhatározat értelmében egyetemünk is közreműködik annak érdekében, hogy szakmailag is megalapozott programok szülessenek.

A látogatás során az egyetem képviseletében jelen levő dr. Palotás Béla tudományos és kutatási rektorhelyettes, dr. Kővári Attila tanszékvezető egyetemi docens, dr. Szabó Attila főiskolai docens és dr. Bajor Péter főiskolai docens fogalmazták meg a program fő feladatait.

A megbeszélésen DV N Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt-t Horváth Anita szakreferens és a várost Botyánszki Tamás településrendezési szakreferens képviselte.

Államtitkár úr elfogadta a program előkészítési szakaszában megfogalmazott feladatokat.