A Dunaújvárosi Egyetemen 2017. május 17-én megrendezett intézményi Tehetség nap konferencián összesen 8 szekcióban 63 előadást hallgathattak meg az érdeklődők, a 77 előadó munkájában, 33 témavezető segédkezett.

Külön kiemelendő, hogy a szekciókban szerepeltek külföldi diákok, levelezős hallgatók, valamint középiskolás tanulók is. Az idén második alkalommal a pécsi doktori iskolával való együttműködés eredményeképpen Doktorandusz szekció is megrendezésre került. A szekció meghívott elnöke Ambrusné Prof. Dr. Kéri Katalin a pécsi doktori iskola vezetője volt.

Andragógia- és nyelvtudományi szekcióban első helyen végzett: Balláné Spitz Mariann, munkáját Dr. Cser Valérius Antalné, egyetemi docens segítette. Második helyen Nyitrai Erzsébet végzett, harmadikként pedig Somogyiné Beregszászi Dóra Magdolna munkáját értékelték.                                                                                                                  

Gazdaságtudományi szekció első helyezett lett: Kovács-Fábián Tamás, témavezetője Nagy Enikő, főiskolai docens. A szekció második helyezettjei Polgár Kitti, Halász Evelin és Tóth Amadea, míg a harmadik helyen Sárközi Fruzsina végzett.

A gazdaságtudományi angol nyelvű szekció Leyla Aydinova elsőségét hozta, felkészítője Csányi Tamás, gazdasági tanár. Song Wentin a második és Maria João Coelho de Sousa Venceslau− Rafael Mota a harmadik helyen zárt az értékelésben.

Az informatikai szekció elsőségét Kirtyán Dávid szerezte meg, témavezetője Mihalovicsné Kollár Anita, mérnöktanár. Őt Hollósi Krisztián és Kriskó Tamás követte, majd Skobrák Ádám, Bethlen László és Moldován Ákos követte a képzeltbeli dobogón.

Kommunikáció- és médiatudomány szekcióban Lalák Gabriella Erzsébet nyerte el a zsűritől az elsőséget, témavezetője Dr. Kőkuti Tamás, főiskolai docens.  Második helyen Vámosi Zoltán, míg harmadik helyen Bánkuti Erika végzett.

Különdíjban részült:  Rozs Viktória 10. évfolyamos, valamint Tamási Éva 11. évfolyamos fiatalok a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákjai.

A Kommunikáció- és médiatudomány angol nyelvű szekció Sanaa El Alaoui elsőségét hozta. Témavezetője Dr. Falus Orsolya, főiskolai docens. Liu Tong−Guo Tongtong a második és Tawanda Gabriel Masaka végzett a második, illetve a harmadik helyen.

Műszaki szekcióban Balog Tibor nyerte el az első helyezést, témavezetője Dr. Kőszegi Szilvia, főiskolai docens. Második helyen Mészáros Árpád József, harmadik helyen Abdouss Jaouad végzett.

Különdíjat kapott: Benkóczy Levente és Jancsó Marina a Lánczos Kolnél Gimnázium tanulói, valamint Nagy Richárd Kálmán a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnázium tanulója.

 

A díjazottaknak és konzulenseiknek gratulálunk, és további sikereket kívánunk!