Azok számára ajánljuk a képzést, akik rendelkeznek az alábbi képzettségek valamelyikével: 55 344 02 Államháztartási mérlegképes könyvelő, 55 344 03
Egyéb szervezeti mérlegképes könyvelő, 55 344 07 Vállalkozási mérlegképes könyvelő és egy éves szakmai gyakorlatot tud igazolni munkáltatójával.
A tanfolyam péntek délutánonként és szombat délelőttönként lesz. Jelentkezési határidő: április 18.

A szakképesítés-ráépülés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Az adótanácsadó a vállalkozások, egyéb szervezetek, magánszemélyek adóival, adójellegű kötelezettségeivel, költségvetési támogatásával kapcsolatos, rendszeresen ismétlődő vagy eseti feladatokra és ügyletekre vonatkozó tanácsadói, ellenőrzési munkát végez.
Értelmezi a kapott megbízást, azonosítja a megbízással összefüggő releváns tényállást, az ezek alapján adódó adókötelezettségeket, és ezek hatásáról és következményeiről megbízójának tájékoztatást ad.
Részt vesz a vállalkozás adókötelezettségeinek teljesítésében, a bevallások elkészítésében, az ehhez kapcsolódó számviteli feltételrendszer kialakításában, működtetésében, elemzi, hasznosítja az abból nyert információkat.
Megbízója vagy munkaadója felhatalmazása alapján a rendszeresen ismétlődő feladatokhoz és ügyletekhez kapcsolódó adókötelezettségek és jogok érvényesítésében, ellenőrzésében közreműködik. Az adóhatóságok előtti eljárásokban képviseletet lát el.

Az adótanácsadói tevékenységek, szolgáltatások közé tartozik minden tevékenység, szolgáltatás, amelyet az adótanácsadó a rá vonatkozó jogszabályok alapján elláthat, így különösen:

- a költségvetési kapcsolatokhoz tartozó bevallások készítése és ellenőrzése
- a bevallásokhoz kapcsolódó számviteli feltételrendszer ellenőrzése
- a vállalkozások, egyéb jogi és nem jogi személyek alakulásával, átalakulásával, működésével, megszűnésével kapcsolatos adótanácsadás
- a vállalkozás egészére vagy egyes részterületére, ügyleteire irányuló ellenőrzési, adótervezési feladatok végzése
- a pénzügyi szervezeti egységek munkájának megtervezése, megszervezése, irányítása és ellenőrzése
- megbízás alapján költségvetési kapcsolatokat érintő adóigazgatási eljárásban való képviselet ellátása
- adótanácsadói vélemények készítése, ellenjegyzése
- feltételes adómegállapítási kérelmek készítése, ellenőrzése belföldi ügyletek vonatkozásában
- szokásos piaci ár nyilvántartás készítése ellenjegyzése belföldi ügyletek vonatkozásában
- felügyeleti intézkedési kérelem készítése, ellenőrzése belföldi ügyletek vonatkozásában

 http://felnottkepzesfelsofokon.hu/adotanacsado/

További információ és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.