Piacképes, jól kereső, rendkívül megbecsült szakma. Ez a legtöbb középiskolás fiatal álma a pályaválasztás előtt. Ennek tükrében jó választás a Dunaújvárosi Egyetem informatikai képzéseire jelentkezni. Jelenleg, Magyarországon a becslések szerint, 22.000 informatikus hiányzik a munkaerő-piacról

ezért nem meglepő, hogy a munkaadók versengenek a végzett diplomásokért. A versenyképes fizetés mellett a cégek a frissen végzett munkavállalóknak gyakran kínálnak ingyenes, vagy rendkívül kedvező lakhatási, illetve étkezési lehetőségeket is.

A Dunaújvárosi Egyetemen mérnökinformatikus és gazdaságinformatikus BSc (alapképzési) szakok közül választhatnak a jelentkezők. Akinek a pontszáma várhatóan nem éri el a diplomás képzésre való jelentkezéshez szükséges értéket, azok felsőoktatási szakképzésben szerezhetnek felsőfokú képesítést.

Az általános informatikai tanulmányok mellett a mérnökinformatikus szakon:
szoftvertechnológiai szakirányon a cégek által legjobban keresett és fizetett mobil-, ipari és általános szoftverek fejlesztését,
rendszer és hálózati mérnök szakirányon az informatikai hálózatok menedzselését,
gazdaságinformatikai szakirányon a vállalatirányítási és gazdasági rendszerek menedzselését,
beágyazott rendszerek szakirányon robotok vezérlését és tervezését,
valamint médiainformatikai szakirányon a kép és hangfeldolgozó szoftverek menedzselését sajátíthatják el a hallgatók.

Gazdaságinformatikai szakon vállalatirányítási, döntéstámogató, banki informatikai rendszerekkel ismerkednek meg a tanulók.

A legtöbb informatikai cég speciális informatikai ismereteket is elvár a végzett hallgatóktól. Ezért a Dunaújvárosi Egyetemen több informatikai cég is tart órákat. Ezeken az úgynevezett kooperatív képzéseken a hallgatók speciális banki informatikai, programozási, hálózati, operációs rendszeradminisztrátori, internetes böngészőfejlesztési és egyéb szakirányú faladatokon keresztül szerezhetnek az iparban azonnal használható szakmai tudást. Az oktató cégek szakmai gyakorlaton is fogadják a hallgatókat. Így gyakran előfordul, hogy már a diploma megszerzése előtt állásajánlatokkal keresik meg a jól teljesítő gyakornokokat.

Azoknak az érettségizett fiataloknak, akik tanulmányaik mellett már az első évtől kezdődően szeretnének pénzt keresni és biztosítani helyüket egy informatikai cégnél, vagy egy mamutcég informatikai csapatában, kitűnő lehetőség a duális képzésben való részvétel. A mérnökinformatikus szakon 13 cég, a gazdaságinformatikus szakon 3 cég várja a fiatalok jelentkezését. A duális képzésben résztvevő hallgató tanulmányait a nappali tagozatos hallgatókéval együtt végzi, de a tanuláson kívüli időszakban a cégnél szerez szakmai tapasztalatokat, melyért fizetést, a második évtől az informatikus szakokon versenyképes bért kap.

A Dunaújvárosi Egyetemre első helyen jelentkező és a felvételhez szükséges pontszámot elérő hallgatók államilag finanszírozott képzésben vehetnek részt mind nappali, mind levelező tagozaton.