A Dunaújvárosi Egyetem az Alkalmazott Tudományok Egyetemmé válással olyan szerepet is vállal, olyan előremutató és fejlődő irányt, melyre eddig nem volt lehetősége.

Az intézmény mindig nagy hangsúlyt fektetett a vidéki értelmiségiek képzésére, de most új távlatok nyíltak meg előttünk – mondta el András István, az egyetem rektora a kedden délelőtt tartott sajtótájékoztatón. A Dunaújvárosi Egyetem és a Kodolányi János Főiskola múltjában már

számos, közös program valósult meg, melyre alapozva most a Békés megyei Orosházán indul közös képzési modell. „Van egy olyan modellünk, ami működik, így azt gondoljuk, ez jól kiterjeszthető a gyakorlatban. A közös képzésben egyetemünk hallgatói – gépészmérnökök, műszaki szakon diplomás képzésben résztvevők – az intézményünkben sajátítják el a gyakorlatorientált, laborhoz kötött szakmai tárgyakat, míg a pszichológiai és társadalomtudományi tárgyakhoz a tudást az orosházi és az Orosházához közeli települések igényei szerint, a Kodolányi János Főiskola biztosítja ott helyben” – tette hozzá a rektor. Mint mondta, a vidék életében kulcskérdés, hogy ott tudják tartani a fiatal értelmiséget, így e közös képzés által nemcsak Dunaújváros és környékét szolgálná ki az intézmény, többek közt Somogy és Békés megyét is.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy a Pécsi Tudományegyetemmel és a Doktorandusz iskolával, tavasszal kerül aláírásra együttműködés, mely a jövőben lehetővé teszi, hogy intézményünk részt vállaljon doktori iskolák kihelyezett képzésében.

A Dunaújvárosi Egyetem régóta jó kapcsolatot ápol a győri Széchenyi Egyetemmel is a közös projekteknek, pályázatoknak és kutatásoknak köszönhetően. A jól működő szakmai együttműködés folytatására a dunaújvárosi intézmény kezdeményezett egy együttműködési megállapodás aláírását, – mondta el Dr. Palotás Béla, kutatási és tudományos és kutatási rektorhelyettes. Ez a jövendőbeli együttműködés a Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskola képzéseiben való részvételt (doktorandusz jelöltek, tantárgy programok kidolgozása) alapozza meg intézményünk oktatói számára.