For English version please click here!

 

EAST-WEST COHESION
III. NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA
Dunaújváros, 2018. november 12–13.

 

A Dunaújvárosi Egyetem 2007-től hagyományteremtő módon nemzetközi tudományos konferenciákat rendez a „Duna-térségi kohézió” elnevezéssel. Ezek a rendezvények hozzájárultak az Európai Duna Regionális Stratégia (EDRS) kialakításához és működéséhez. A konferencián elhangzott előadások jelentős része tanulmánykötetekben jelent meg és hozzájárult számos doktorandusz tudományos kutatási tevékenységének eredményes befejezéséhez is.

A Dunaújvárosi Egyetemen 2014-ben kibontakozott Keleti-nyitás stratégia nagy ívben hozzájárult a nemzetközi együttműködések fejlesztéséhez és építve a Duna-térségi eredményekre a kelet-nyugat közötti kapcsolatok erősítéséhez, a társadalmi-gazdasági kohézióhoz.

Ezen gondolatok jegyében az immár 3. alkalommal megrendezendő East-West Cohesion Nemzetközi Tudományos Konferencia érdemi előrelépést kíván elérni a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésében a felsőoktatási intézmények körében, a korszerű képzési formák elterjesztésében, a tudományos együttműködések kialakításában, a hallgatók és a doktoranduszok munkájának eredményesebbé tételében.

A konferencia 2 napos. Az első nap délelőtt plenáris ülésen a fő témakörökhöz kapcsolódó átfogó előadások kerülnek megtartásra, a délután pedig 5 szekcióban párhuzamosan folyik tovább a tudományos munka. A konferencia második napján panelbeszélgetéseket szervezünk és lehetőséget biztosítunk két és többoldalú konzultációk, eszmecserék tartására, elősegítve ezáltal is a nemzetközi partnerség építését, közös kutatási projektek megalapozását.

A Tudományos és Szervező Bizottság előzetes állásfoglalása alapján a konferencia témaköréhez kapcsolódóan absztrakt kötet készül és a határidőre leadott tanulmányokat egy tanulmánykötetben kívánjuk megjelentetni a nemzetközi publikációs követelményeknek megfelelően. Emellett lehetőség nyílik egyes Magyarországon megjelenő színvonalas szakmai folyóiratokban történő publikálásra is.

A konferencián számítunk a kitűzött célokhoz kapcsolódó tudományos és oktatási tevékenységet folytató hazai és külföldi partnerintézmények képviselőinek részvételére.

 

Konferencia dokumentumok

 1. számú Hírlevél

Regisztrációs ív